Mala drama - prenova foyerja

 

 

 

location: Ljubljana, Slovenia

project date: 2008

completion date: 2008

area: 120 m2

type: foyer

client: Slovenian National Theatre Drama

 

photos: Mojca Kocbek Vimos

 

project team: Mojca Kocbek Vimos,

Nena Gabrovec

 

 

The renovated foyer is located next to the Small Stage, at the top floor of the Slovenian National Theatre Drama. The requirement was to create an intimate atmosphere foyer, where the guests could gather during the breaks. The foyer also serves as a gallery exhibiting the photos of the theatre production. The gallery wall is combined with mirror strips that rhythmically merge the viewer with the actor's images. Dark colours, carpets on the walls and soft lightning are used as the continuation of the stage/hall experience. Along with the foyer the entrance wardrobe and corridors were also renovated, using the same design approach.  

 

 

Prenova foyerja Male drame je sledila naročnikovi želji, da se ustvari čimbolj 'salonski' ambient, kjer bi se obiskovalci med odmori lahko družili. Stene so zaradi akustičnih zahtev oblečene v tapison, na njih pa se vzdolž prostora ritmično izmenjujejo ogledala in fotografije gledaliških produkcij.